O farmě!
Jsme rodinná farma z Klíčnova u Malé Skály, na severním okraji Českého ráje. Naši cestu jsme začali v roce 2014, kdy jsme navázali na dědovo hospodářství a rozhodli se naplno věnovat chovu skotu a výrobě masa.
-
2015 – získali jsme certifikaci BIO
-
2016 – přivezli jsme první jalovice plemene Highland Cattle
-
2022 – otevřeli jsme vlastní bourárnu a box na suché zrání
-
2025 – naše Picanha získala ocenění Regionální potravina a Výrobek roku Libereckého kraje
Dnes hospodaříme na 110 hektarech luk a pastvin a staráme se o více než 90 kusů skotu. Základem stáda je Highland Cattle, doplněné o Aberdeen Angus. Jejich křížením spojujeme to nejlepší:
-
houževnatost a jedinečnou chuť Highlandů,
-
zmasilost a kulinářskou kvalitu Anguse.
Naše zásady
-
100% grass-fed – celoroční pastva, v zimě seno a senáž z vlastních luk,
-
žádné směsi, siláže ani průmyslová hnojiva,
-
žádná preventivní antibiotika.
👉 Věříme, že zdravý život zvířat vede ke zdravé potravině.
Naše maso
Maso z Farmy Vojtěška je:
-
100% grass-fed,
-
minimálně 18 dní suchého zrání,
-
vakuově balené v kuchyňské úpravě.
Díky spojení Highland Cattle a Aberdeen Angus získává naše maso jedinečnou chuť, jemnost a šťavnatost.
👉 Podívejte se na naši nabídku tašek masa, připravenou pro rodinné vaření i gurmány.
Jak maso skladovat a připravit
-
v lednici do data spotřeby,
-
mrazit při -18 °C až 12 měsíců (rozmrazovat pomalu v lednici),
-
po otevření nechat odvětrat min. 15 minut,
-
před přípravou nechat dojít na pokojovou teplotu.