O farmě!
Jsme rodinná Farma z Klíčnova u Malé Skály.
Navázali jsme na dědovo hospodářství a od roku 2014 se věnujeme chovu skotu a prodeji masa.
-
2015 – získali jsme certifikaci BIO
-
2016 – první jalovice Highland Cattle
-
2022 – otevřeli jsme vlastní bourárnu a box pro suché zrání
-
2025 – ocenění Výrobek roku Libereckého kraje a Regionální potravina Libereckého kraje za naši Picanhu a přístup k celému procesu
Dnes chováme více než 90 kusů skotu na 110 ha luk a pastvin. Hlavním plemenem je Highland Cattle a Aberdeen Angus. Obě plemena spolu křížíme, čímž spojujeme to nejlepší:
-
houževnatost a chuťové vlastnosti Highlandů,
-
zmasilost a kulinářskou kvalitu Anguse.
Naše zásady:
-
100% grass-fed – pastva po celý rok, v zimě seno a senáž z vlastních luk,
-
žádné směsi, siláže ani průmyslová hnojiva,
-
žádná preventivní antibiotika.
👉 Věříme, že zdravý život zvířat vede ke zdravé potravině.
🌿 Naše maso
Maso z Farmy Vojtěška je:
-
100% grass-fed,
-
minimálně 19 dní suchého zrání,
-
vakuově balené v kuchyňské úpravě.
Díky spojení Highland Cattle a Aberdeen Angus získáváme maso s jedinečnou chutí, jemností a šťavnatostí.
Skladování a příprava
-
v lednici do data spotřeby,
-
mrazit při -18 °C až 12 měsíců, rozmrazovat vždy pomalu v lednici,
-
po otevření nechat 15 minut odvětrat,
-
před přípravou nechat dojít na pokojovou teplotu.